Köpek İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

Köpek İtaat Eğitimi Nasıl Verilir?

Yaşamınıza eşlik eden bir köpek dostunuz varsa onun sizinle birlikte uyum içinde yaşamasını istersiniz. Köpek itaat eğitimi, köpeğinizin sizi anlamasınız isteklerinize yanıt vermesini sağlayan özel eğitimlerdir.

Günümüzde artık eski eğitim yöntemleri rafa kalkmış pozitif eğitim yöntemleri devreye girmiştir. Köpeğinizi eğitirken her şeyden önce onunla sıkı bir bağ kurmalısınız. İster evde ister bir kuruluşta olsun köpek eğitim alırken ona eğitim veren kişiye güvenmelidir.

Köpek itaat eğitimleri köpeğin cinsine, yaşına, karakter özelliklerine göre planlanmalıdır. Eğitimde ortak bir dil kurmak oldukça önemlidir. Sesle, mimiklerle, kelimelerle köpeğinizle aranızda ortak bir dil kurarsınız. Tüm köpekler aslında sahiplerine benzerler. Yani köpekte olumsuz davranışlar gelişmişse bu sahibinden kaynaklanır.

Temel İtaat Eğitimi Nedir?

Temel itaat eğitimi temel komutları köpeğin anlamasını sağlayan eğitimdir. Köpekler 6-9 aylıkken temel itaat eğitimi alabilirler. Temel itaat eğitiminde köpek ve sahibi arasında otorite belirlenir. Köpek sahibinin otoritesine saygı göstermeye ve onu dinlemeye başlar.

Temel itaat eğitiminde otur, dur, yat, bekle, hayır, yat bekle, otur bekle gibi komutlar köpeğe öğretilir. Köpeğin bu komutları anlaması için eğitimden keyif alması gerekir. Kesinle ve kesinlik hiçbir köpek cezalandırılarak eğitilmez.

Ödül ve sevgi eğitimde önemli araçlardır. Bu süreçte köpek sahibinin istikrarlı ve tutarlı olması önemlidir. Köpeğinizin sizi sürünün lideri olarak algılamasını sağlamak için sabırlı olmalısınız. Eğitimlerden sonra köpeğinizle oynamanız onun bu eğitimlere değer vermesini sağlar.

Köpek İtaat Eğitimi Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpek eğitiminde her şeyden önce köpeğin güvende ve mutlu hissetmesini sağlamak gerekiyor. Mutsuz ve size güvenmeyen bir köpek hiçbir şey öğrenmek istemez. Her köpeğin karakteri farklıdır. Onu tanımak, anlamak oldukça önemlidir.

Eğitim verilirken anında ödüllendirme önemlidir. Çünkü bu köpeğin bir şeyleri başardığını anlamasını sağlar. Eğitime köpeğin başarılı olduğu bir noktada son vermek gerekir. Kesinlikle köpeği uzun saatler zorla eğitmeye çalışmamalısınız.

Komutlar için bir ses tonu seçmelisiniz. Ama bunun dışında sevecen ve köpeği motive eden bir ses tonunuz da olmalı. İkisini dengeli bir şekilde kullanmalısınız. Köpeğiniz sizinle olmaktan keyif almalıdır.

Eğitim zamanı hem sizin hem de onun için eğlenceli bir zaman olmalıdır. Köpek eğitimi sabır işidir. Sevgi, emek, disiplin gerektiren köpek eğitiminde köpeğe kötü davranmak kesinlikle yoktur.

Köpek Nasıl İtaat Eder?

Köpekler sürülerinin liderine itaat etmeye meyillidir. Yani doğalarında bir lidere itaat etmek vardır. Ancak bu itaat kelimesini yanlış anlamamak gerekir. Köpeğin itaat etmesi sizin her dediğinizi yapması anlamına gelmez. Sadece uyumlu bir yaşama ayak uydurması anlamına gelir.

Köpeğin itaat etmesi için sahibine sevgi ve saygı beslemesi gerekir. Sadece ona yemek verdiğiniz için size saygı ve sevgi duymaz. Sizin onu gözlemlediğiniz gibi oda sizi gözemler. Nasıl davrandığınıza, neler yaptığınıza bakar. Ve her şeyden önemlisi sizin duygularını hisseder.

Ona olan sevginizi hissettiğinde sizi dinlemeye de hazırdır. Ancak sizi anlaması için onunla nasıl konuşacağınıza ona nasıl sesleneceğinize dikkat etmelisiniz. Sesiniz sizi dinlemesi için bir sinyaldir. Köpekler sesin tonundan, söylenen kelimenin çok tekrar edilmesinden otomatik olarak itaat etmeye başlarlar. Köpeğinizin size itaat etmesi için sert olmak yerine sevgi dolu bir yönlendirici olmalısınız.

Köpek İtaat Eğitimi Fiyatı Ne Kadardır?

Köpek itaat eğitimi fiyatı, alınacak eğitime göre değişmektedir. Eğitimler tuvalet eğitimi, temel itaat eğitimi şeklinde ayrı ayrı verilebildiği gibi tuvalet eğitimi ile temel itaat eğitimi bir arada da verilebilinmektedir. Bu seçenekler fiyatı etkileyen önemli unsurlardır.

Ancak en değerli dostumuzun eğitiminde güvenilir, kaliteli firmaların tercih edilmesi önemlidir. Seçim yapılırken firmanın, eğitimcinin referanslarına bakılarak karar verilmelidir.

Köpek eğitimi hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz de köpek eğitiminin faydalarına değindiğimiz bu Köpek Eğitimi Faydaları yazısını okuyabilirsiniz.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*